Scheiding hemelwater

Slim omgaan met regenwater is de boodschap. Het is in oorsprong zacht, kalkvrij water van zeer goede kwaliteit, spring daarom zuinig om met dit gratis geschenk uit de hemel. Zorg voor een scheiding hemelwater – afvalwater en verhinder dat het bij het gewone afvalwater en dus ook in het dure waterzuiveringscircuit terechtkomt.

Regenwater opvangen? Ecologisch én voordelig!

Een groot deel van het hemelwater dat op daken, wegen en andere verharde oppervlaktes valt, komt uiteindelijk in de riolering terecht. Wanneer dit ‘zuivere’ hemelwater samen met het afvalwater in de riolering vloeit, kan de riolering bij zware regenval het water niet meer verwerken met wateroverlast tot gevolg. Bovendien werken de waterzuiveringsinstallaties minder optimaal wanneer het aangevoerde afvalwater te sterk verdund is met hemelwater.

Hemelwater opvangen is een slimme manier om een watervoorraad aan te leggen die gebruikt kan worden om bijvoorbeeld het toilet te spoelen, de auto te wassen … Het biedt u ook de mogelijkheid om uw gazon en planten een gratis douche te geven. Als bonus zal hemelwater opvangen en hergebruiken u al snel een fikse besparing opleveren op uw factuur voor drinkbaar leidingwater.

ASG Technics staat u met raad en daad bij om het regenwater af te koppelen van het afvalwater. Geniet van de deskundige begeleiding van onze afkoppelingsadviseur die bij u langskomt en samen met u zoekt naar de beste en goedkoopste manier om het afvalwater aan te sluiten op de riolering en een scheiding van het regenwater te realiseren.

Gratis offerte